Ημερήσια εκδρομή “Ο Γύρος του Νησιού” με Λεωφορείο & Ξενάγηση

Οι εκδρομές μας πραγματοποιούνται υπό την αρωγή έμπειρου ξεναγού, ώστε να αποκτήσετε έγκυρη και αξιόπιστη γνώση των εξαιρετικά σημαντικών αρχαιολογικών χώρων και να καταστεί εφικτή η διαμόρφωση μιας πλήρους και ολοκληρωμένης άποψης για το όμορφο νησί μας.

Η περιήγησή μας αρχίζει στις 09.00 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 16.00. Κατά την διάρκεια του προγράμματος προβλέπεται χρόνος για καφέ, στάση για κολύμπι σε μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού καθώς και φαγητό σε ένα από τα διάσπαρτα ταβερνάκια του νησιού στα οποία θα γευτείτε την νόστιμη τοπική κουζίνα. Το νησί μας θα σας εκπλήξει από πολλές απόψεις!

Με τις οργανωμένες εκδρομές του γραφείου μας μπορείτε να γνωρίσετε το νησί μας και την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά. Το AEGEAN TRAVEL οργανώνει καθημερινά ημερήσιες εκδρομές με ιδιόκτητα ολοκαίνουργια πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία και σας προσφέρει μία θαυμάσια ευκαιρία να γνωρίσετε την Λήμνο. Όλες οι εκδρομές μας περιέχουν τουριστικά – μορφωτικά – πολιτιστικά – αρχαιολογικά ενδιαφέροντα.

Η περιήγησή μας αρχίζει από την Μύρινα και με κατεύθυνση την νοτιοδυτική πλευρά του νησιού συναντάμε το Πορτιανού. Εδώ θα επισκεφθούμε το μοναδικό και σπουδαίο Λαογραφικό Μουσείο και την νεοκλασική οικία όπου διέμεινε ο Churchill. Συνεχίζοντας την περιήγησή μας φθάνουμε στο βορειοδυτικό μυχό του κόλπου του Μούδρου όπου είναι κτισμένη η Νέα Κούταλη. Εδώ μπορούμε να επισκεφθούμε το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης, ιδιωτική έκθεση φυσικών σπόγγων και εργαστήριο κεραμικής τέχνης.

Ο επόμενος σταθμός της περιήγησής μας είναι ο Κότσινας μια περιοχή με πλούσια ιστορία. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής και το Άγαλμα της θρυλικής κόρης της Λήμνου, της Μαρούλας.

Ο δρόμος θα μας οδηγήσει στον Ιερό χώρο των Καβείρων και την σπηλιά του Φιλοκτήτη που βρίσκονται στο ακρωτήριο Χλόη απέναντι από το Καβείριο της Σαμοθράκης. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού θα επισκεφθούμε τον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της Πολιόχνης, ο οποίος θεωρείται ο πρώτος οργανωμένος οικισμός σε ολόκληρη την Ευρώπη και ο αρχαιότερος νεολιθικός οικισμός στο Αιγαίο.

Τελευταίος σταθμός του οδοιπορικού μας ο Μούδρος. Νοτιοδυτικά του Μούδρου συναντάμε την απάνεμη παραλία το Φαναράκι. Χρόνος για κολύμπι και φαγητό.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ!

Επικοινωνήστε μαζί μας