Ημερήσια απόδραση στον Άγιο Ευστράτιο

eustratiosΑναχώρηση από το λιμάνι της Μύρινας 09.00.

Ο γνωστός γεωγράφος της αρχαιότητας, Παυσανίας, υποστήριξε πως το νησί του Αγίου Ευστρατίου αναδύθηκε από τη θάλασσα την εποχή που καταποντίστηκε η Ομηρική Χρυσή, νησί που κατά πάσα πιθανότητα βρισκόταν κοντά στο ακρωτήριο Μέθωνες, στο βόρειο τμήμα της Λήμνου. Καθορίζει και το χρόνο των γεωλογικών μεταβολών, το 197 π.Χ. Επειδή, λοιπόν, επρόκειτο για ένα καινούργιο νησί στο βορειοανατολικό Αιγαίο, το είπαν “Νέα”.

Βέβαια στις μέρες μας το νησί αποκτά μόνο φίλους και οι επισκέπτες εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια για το νησί που έζησε ο Άγιος Ευστράτιος, την παρθένα φύση του ,τις όμορφες αμμουδιές του και τον φιλόξενο κόσμο. Σήμερα το πανέμορφο αυτό νησάκι αποτελεί ένα ήρεμο αραξοβόλι στα γαλάζια νερά του Αιγαίου που μαζί με την Λήμνο προσφέρουν αξέχαστες και ήρεμες διακοπές για τον κάθε επισκέπτη.

Στο τέλος της περιήγησής μας, σας προτείνουμε για κολύμπι την κοντινή αμμώδη παραλία του Παχύ, πού βρίσκεται λίγα μέτρα μόνο από το λιμάνι.
Όσο για απολαύσεις τις γεύσης, σας προτείνουμε τα γραφικά ταβερνάκια με θέα το λιμάνι όπου εκεί θα δοκιμάστε εκτός από τα φρέσκα θαλασσινά και κρεατικά και τους παραδοσιακούς νησιώτικους μεζέδες.

Συγκέντρωση των εκδρομέων στο λιμάνι και αναχώρηση για την Λήμνο στις 17.00.

Το AEGEAN TRAVEL σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας